Άνθρωπος, φύση, τεχνολογία

Ο Βασίλης Καγκαράς με το θάρρος που δίνει η Τέχνη στον δημιουργό, με βαθύ και διορατικό χρωστήρα, τρέπει σε μια θέαση των πολλαπλών διαστάσεων της σύγχρονης πραγματικότητας με τρόπο κάποιες φορές ακραία ρεαλιστικό χωρίς όμως να εγκαταλείπει τις ρομαντικές φυσιοκρατικές του τάσεις.

Πως γίνεται ένα ακαθόριστο τεχνολογικό αντικείμενο, ένα σύνολο γεωμετρικών σχημάτων, ψυχρών, σε όλες τις αποχρώσεις του μαύρου-γκρι, να μαγνητίζει το βλέμμα για ώρα; Είναι τα κόκκινα καλώδια, που σαν το αίμα μας, επιμένουν να μας κρατάνε ζωντανούς;

 

Η μνήμη είναι που θα μας διασφαλίσει το ομαλό πέρασμα από το χθες στο σήμερα και φυσικά στο αύριο. Η μνήμη είναι που θα μας εφοδιάσει με τα εργαλεία της κατανόησης του χθες, της αντίληψης του σήμερα, της προετοιμασίας του αύριο.

 

 

Τέχνη και πραγματικότητα σε μια αέναη αποτύπωση αντιθέσεων, μυστικών συν-πληρώσεων και μιας οπτικής εσωτερικής που ανασύρει και διαπλέκει τη μνήμη με τα χρώματα, της φύσης και της ψυχής αντιθέτοντας αλλά και συνθέτοντας την τεχνοκρατική ανεικονική ή μεταεικονική συνθήκη με αναζητήσεις και προβληματισμούς της εποχής της χαμένης ταυτότητας.

X

Right Click

No right click